alltomdinhund

Alla inlägg den 8 maj 2012

Av alltomdinhund - 8 maj 2012 22:32

Fick önskemål om att jag skulle skriva om rasen Bullterrier så här kommer ett inlägg om den  


Bullterrier


Rasgrupp: 3 (Terrier)

Ursprungsland: Storbritannien


Historia 


Avlades fram under 1800-talet till kamp mot andra hundar och även tjurar. Senare korsade man även rasen med Dalmatiner och Old English White  terrier, vilket resulterade i att man fick fram Bullterrier. En anledning till att man korsade med Dalmatiner var för att få fram en hund som var både smidig och stark. Till Sverige kom Bullterriern på 1930-talet. Denna ras finns faktiskt i två storlekar: bullterrier och miniatyr bullterrier. 


Egenskaper/Temperament


Tålmodig och snäll. Den är dock envis men läraktig. Denna ras har överlag en mycket bra inställning till människor, självklart om den får en bra uppfostran. Likaså älskar den även barn om den får en bra erfarenhet av dem. Jag har hört att man ej rekommenderar bullterriers till barnfamiljer men jag anser i alla fall att det blir mycket vad man gör det till och då gäller det även att barnen är medvetna om att hunden behöver även lugn och ro samt att man ska vara snäll mot den. 


Skötsel


Bullterriern har en lättskött päls och den badas vid behov.


Användning


Den är idag känd för att användas som sällskapshund. Trots sitt förflutna som kamphund är den idag avlad för att passa ett modernt samhälle.


Vad ska man tänka på om man vill ha en bullterrier?


Det sägs att de ej är lämpliga som förstagångshundar, men som jag alltid säger så beror det på hur påläst man själv är. Det är viktigt att man socialiserar denna hund i tidig ålder. Hanhundar kan ha problem med andra hanar så då är det extra viktigt. Det sägs även att bullterriern har stark bytesinstinkt så kan vara problem att ha dem med andra husdjur. Tänk också på att bullterriern har humor och gärna vill retas så var beredd på det. 



Bullterrier


Miniatyr bullterrier   

Av alltomdinhund - 8 maj 2012 20:32

Svarar på era frågor och lägger upp Dagens ras nu ikväll, så har ej glömt er ;)


Pussar och kramar!


 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Hejsan!

Välkommen till en renodlad hundblogg! Här skriver jag framför allt om olika tips och råd om allt som rör hundar, dagens ras, massa med tankar och åsikter och självklart om min egen hund Asterix.

Varmt välkomna hit!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer av i denna hundblogg?
 Tips om allt möjligt kring hundar
 Nyheter
 Hundraser
 Foder
 Hälsa
 Träning
 Mer om Asterix
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<<
Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards