alltomdinhund

Alla inlägg den 20 maj 2012

Av alltomdinhund - 20 maj 2012 22:14

Snälla, gör inte så!! Lämna då hellre hunden hemma! 


Det finns faktiskt hundtjuvar. Och var inte så säker på att din hund skulle säga ifrån...

Idag när vi var och handlade stod en liten amstaffblandning (VALP!) utanför affären. När den såg oss så blev den jättetaggad på att följa efter oss. Vi hade lika gärna kunnat tagit den om vi hade varit hundtjuvar... Den verkade ju jättetaggad på folk! 


Var rädd om era hundar och koppla dem inte utanför affärer osv! Lämna dem hellre hemma i så fall eller om ni handlar med någon så kan den personen stå och hålla hunden medans ni är i affären. 





Av alltomdinhund - 20 maj 2012 15:03

S:t bernhardshundarna fungerar bäst i lag med minst 3. Dem sänds ut i patrullering efter snöstormar och går längs stigarna och letar efter strandsatta individer. Om de träffar på ett offer för stormen lägger sig två av hundarna på varsin sida om personen för att hålla honom varm, och en av dem slickar honom i ansiktet för att väcka honom till medvetande. Under tiden har den 3:e hunden vänt tillbaka till klostret för att slå larm och visa munkarna vägen. Hundarna får alrig någon egentlig träning, för faktum är att ingen riktigt vet hur man ska träna en hund för att få den att göra så här. De yngre hundarna lär sig vad som förväntas av dem genom att springa efter de äldre som är ute på uppdrag. Det är hunden själv som avgör om den ska stanna hos offret eller hämta hjälp. 


Källa: Vad vet din hund, av: Stanley Coren & Yanet Walker


 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Hejsan!

Välkommen till en renodlad hundblogg! Här skriver jag framför allt om olika tips och råd om allt som rör hundar, dagens ras, massa med tankar och åsikter och självklart om min egen hund Asterix.

Varmt välkomna hit!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer av i denna hundblogg?
 Tips om allt möjligt kring hundar
 Nyheter
 Hundraser
 Foder
 Hälsa
 Träning
 Mer om Asterix
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<<
Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards