alltomdinhund

Alla inlägg den 11 maj 2012

Av alltomdinhund - 11 maj 2012 19:32

Hade lite bloggtorka igår men nu är jag på benen igen. Så nu kör vi med dagens ras och senare kommer ett inlägg om Kontaktträning med valpen. Så ska försöka vara mer aktiv här som sagt!   


Affenpinscher


Grupp: 2 (Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar)

Ursprungsland: Tyskland

Vikt: 4-6 kg

Mankhöjd: 25-30 cm


Historia



Affenpinschern är en mycket gammal ras. Dess namn kommer från att rasen asetts ha ett apliknande utseende. Affen = apa på tyska.


En man från Lübeck i Tyskland var den första att föda upp rasen. En liten hund att ha inomhus för musjagande efterfrågades och efter några generationers medveten avel och korsningar med många andra raser fick de till sist fram en lämplig inomhushund; Affenpinschern. 


Efter första världskriget förödande effekter på rasens antal, lyckades rasen aldrig återhämta sig, och än idag finns det inte många utav dem i världen. 


Användning



Affenpinschern är en sällskapshund och lite av en allroundhund. Den gillar promenader och att vara med. Den är också lämplig till agility, spår och sök i olika former, tex kantarellsök. Den tycker om roliga övningar, som till exempel rallylydnad. 


Egenskaper/Temperament


Det som är karaktäristiskt hos rasen är att den har en mjuk tillgivenhet och vaksamhet. Temperamentet är lite förnämt skurkaktigt. Affenpinschern tar sig själv på stort allvar, den är intelligent och villig att vara till lags, därmed är den väldigt lättlärd. Den är lojal mot sin familj och sina vänner. Den är liten, uthållig och glad. Den är även modig och känslig.  Affenpinschern kan vara reserverad mot främlingar, men efter en stund kommer den oftast självmant fram och hälsar. Den är lämplig som familjehund och är en bra förstahund. 


Skötsel/Pälsvård


Affenpinschern har en lättskött päls. Den sträva pälsen kräver bara måttlig trimning. 





 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Hejsan!

Välkommen till en renodlad hundblogg! Här skriver jag framför allt om olika tips och råd om allt som rör hundar, dagens ras, massa med tankar och åsikter och självklart om min egen hund Asterix.

Varmt välkomna hit!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer av i denna hundblogg?
 Tips om allt möjligt kring hundar
 Nyheter
 Hundraser
 Foder
 Hälsa
 Träning
 Mer om Asterix
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<<
Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards