alltomdinhund

Alla inlägg under maj 2012

Av alltomdinhund - 16 maj 2012 00:40

Tax


Ursprungsland: Tyskland

Rasgrupp: 4 (taxar)

Varianter och storlek: 


Tax (normalstor) 

Bröstomfång över 35 cm

Vikt upp till 9 kg 


Dvärgtax

Bröstomfång över 30 cm till 35 cm 


Kanintax

Bröstomfång högst 30 cm


Historia


Ordet tax kommer frå tyskans Dachs vilket betyder grävling. 

Taxen ska ha uppstått och renodlats från lågbenta tyska stövare. Taxen, i tysktalande länder kallad Dachshund eller Teckel, är känd sedan medeltiden då det från stövare fortlöpande avlats fram hundar speciellt lämpade för grytjakt. Från dessa kortbenta hundar härstammar taxen, erkänd som en av de mest mångsidiga och användbara jakthundsraserna. De första taxarna i Sverige var allroundjakthundar, men kom att alltmer bli specialiserade som grythundar och långsamt drivande hundar.


Svenska Taxklubben grundades 1901. 


Användning


Taxen är en mångsidig jakthund. I samband med ökningen av rådjursstammen i Sverige under 40-talet uppstod behovet av små, långsamdrivande hundar och taxen utvecklades till en populär råddjursspecialist. Även om intresset för grytjakt i Sverige minskat betydligt får vi inte glömma att många av rasens särdrag och formatet framavlats för att få en användbar grythund. De flesta taxar är framför allt trevliga familjemedlemmar och det är en av världens mest spridda hundraser. 


Temperament/Egenskaper


Taxen är till sin natur vänlig med ett jämnt temperament, varken nervös eller aggressiv. Den är passionerad, uthållig och energisk jakthund med utmärkt näsa. En tax ska alltid utstråla mod och självsäkerhet, samt vara envis och energisk. Dessa egenskaper gör också taxen till en mycket uppskattad sällskapshund. De långhåriga varianterna och dvärg - och kanintaxar har ofta inte så utpräglade jaktegenskaper. 


Eftersom taxar avlats för att ha ett bra, starkt skall så låter de ofta som betydligt större hundar. De har också ibland lätt att skälla när de vill något, vilket är helt naturligt med tanke på deras arv. 


Pälsvård/Skötsel


Pälsen på de korthåriga taxarna är kort, tät, glänsande och slätt åtliggande. Den korthåriga taxen bejöver ingen särskild pälsvård. 


Den långhåriga taxen behöver borstas och kammas med jämna mellanrum så att tovor inte bildas där håret är extra långt. 


Den strävhåriga varianten har en päls som behöver trimmas. Pälsen består av två lager; täckhår och underull. Ju fortare valpen/unghundens päls växer, desto tidigare bör den ses över första gången. I praktiken kan det handla om 5-6 mån ålder. Pälsen ska inte klippas. 


Korthårig tax



 


Långhårig tax


 

Strävhårig tax   

Av alltomdinhund - 15 maj 2012 20:52

Nu är vi inne på det tredje som jag också tycker är jätteviktigt att börja med när man får hem sin valp; Förbudsträning!  För ingen vill väl ha en vuxen hund som går och tar sönder möbler och snor mat... 


Det gäller att lära valpen innebörden av ordet "nej" väldigt snabbt. Men tänk på att det kan faktiskt ta tid! 


När valpen gör något oönskat (tex försöker stjäla mat från bordet, ta kläder, mm), säg bestämt "Nej" och korrigera därefter valpen (genom att tex ta bort den). Säg alltid "Nej" före korrigeringen så valpen kan ha en chans att göra rätt innan den blir tillrättavisad. Berömmet skall komma omedelbart då valpen börjar med det rätta betendet! 


Något som jag också tycker är bra är sk byteshandel. När valpen exempelvis tuggar på något otillåtet säg "Nej" och om valpen inte slutar ta ifrån det förbjudna föremålet och ge den tex dennes tuggben/leksak. Beröm valpen mycket när den tuggar på sin leksak. Gör även detta i allmänhet i början då valpen spontant går och tuggar på sina leksaker! På så vis förstår den att du blir nöjd när den gör det och att det är det den skall tugga på!


TÄNK PÅ: Att ALLTID vara konsekvent! Får valpen inte ta din strumpa, ja då gäller det ALLTID! Säger du "Nej" en gång men nästa gång struntar i det ja då får du en förvirrad valp som inte vet vad som är rätt och fel...


Det  finns också en jättebra övning som man kan träna "Nej" på. Egentligen är det i princip samma övning som jag pratade om i inlägget om Kontaktträning. 


Gör så här: Lägg en godisbit på marken och lägg en knuten hand över det. Valpen kommer att försöka ta godiset men håll kvar och säg "Nej". När valpen slutar säger du "Varsågod" och ger den godiset och berömmer den. På detta vis tränar du både "Nej" och "Varsågod". Utveckla övningen efter hand genom att lägga godisbiten på ett annat ställe och testa med olika föremål. Testa tex genom att inte ha en hand över godiset utan låt godisbiten ligga synlig för valpen. Släng iväg en leksak mm. 


TÄNK PÅ: Tjata inte "Nej" utan säg det bara en gång, risken finns annars att valpen tycker du blir alldeles för tjatig och vägrar lyssna. 


 


 


Nästa gång kommer jag att prata om hantering och skötsel av valpen. Hoppas ni kikar in! 



Av alltomdinhund - 15 maj 2012 01:14

Airedalterrier


Rasgrupp: 3 (Terrier)

Ursprungsland: Storbritannien

Mankhöjd hane: 58-61 cm, Mankhöjd tik: 56-59 cm


Historia


Airedaleterriern har sitt namn efter dalgången vid floden Aire West i Yorkshire. Den har pga sin storlek inte använts som grythund utan istället till jakt på råttor, andra smågnagare och utter. 


År 1897 visades rasen för första gången på utställning och då under sitt nuvarande namn. Den blev snabbt populär och utvecklades från en något grovd byggd brukshund till en utställningshund med en allt mer markant terrierprägel. 


Användning


Andra hälften av 1800-talet (från början) användes Airedaleterriern nästan bara till jakt på utter och flodråttor. Den har också gjort insatser som brukshund. Idag har vi den mest som aktiv uppskattad utställnings - och sällskapshund. Rasen kan med rätt motivation och träning bli duktig på mycket. 


Temperament/Egenskaper


Airedaleterriern är en flott hund full med temperament. Den är robust och sportig. Den är en allroundhund som är pigg och villig att hänga med på det mesta. Airedaleterriern är intelligent, energisk och avlad för självständigt arbete - alltså tar den egna beslut om den inte styrs. 


Pälsvård/Skötsel


Airedaleterriern har en sträv och dubbel päls. Den bör kammas 1 gng/vecka med stålkam och klorna bör klippas med klotång. 2-3 ggr/år trimmar hunden. Det är viktigt att pälsen inte klipps eftersom den då blir mjukare, värmer sämre och drar åt sig vätska och smuts mer. Det är bäst att få hjälp av en kunnig trimmare, i alla fall i början. 


Övrigt


Rasen är den största av alla terrierraser. 




   



Av alltomdinhund - 12 maj 2012 08:00

Här kommer ett inlägg om kontaktträning med din valp. Som jag pratade om innan så är kontaktträning ett av de saker man bör börja med redan då man fått hem sin valp. Så här kommer lite tips till er.... 


Kontaktträning


Kontakt är helt enkelt samspelet mellan hund och förare. Kontakt grundar sig på trygghet, tillit och vänlighet. Det är också grunden i all kommande lydnadsträning, utan bra kontakt mellan hund och förare kommer inte hunden att lyda. Etablerar du alltså inte en bra kontakt med valpen redan från första början kommer du med största sannolikhet få en svårlärd valp! 


Öva kontaktövningar med valpen redan då du får hem den, alltså från 8 veckors ålder! 


Den absolut viktigaste kontaktträningen är inkallningen. För att valpen ska kunna veta sitt namn samt komma till dig när du kallar måste du självklart öva detta ofta. I början är det godis och massa beröm som gäller. Träna både inne och ute. Kalla inte bara på valpen när ni ska gå hem när ni varit ute osv, då kommer valpen förknippa det med krav och att det blir tråkigt. Det är viktigt att inte ställa några krav på valpen!  Kalla på den ofta. Variera med att leka, berömma med röst och ge godis när den kommer. Det ska ALLTID vara positivt att komma till dig. Varierade belöningar är bäst!


Tänk på: Senare när du börjat koppelträna din valp, och du släpper den lös för att den ska springa av sig och/eller leka lite, så kalla INTE på valpen bara när den ska kopplas. Då kommer den förknippa det med som jag ovan nämt;  tråkigt, och kanske till och med försöka springa ifrån dig. Utan kalla hellre några ggr på den, ge godis, lek med den och sen får den springa iväg igen. 


Tänk på: I början tycker valpen att ALLT är spännande utomhus,  så bli inte förtvivlad om den inte lyssnar på dig. Det är många nya dofter, saker mm och en hel värld har ju öppnats upp för den lilla valpen. Så mitt råd är att INTE TJATA på valpen ute om den inte skulle vilja komma när du kallar på den. Då kan den tycka du är tjatig och tråkig och strunta i att komma alls. Kalla EN gång på valpen, tex: "Fido kom!" och inte flera. Kommer den inte; låt den vara. ELLER: Göm dig bakom ett träd, buske, sten mm så kommer valpen att leta efter dig och inse att det är bra att vara nära dig. Du kan även testa med att kalla på den när du gömt dig. Men göm dig inte alldeles för långt bort. Beröm alltid med godis/lek/röst mm när den kommer till dig.



En annan kontaktövning som är bra att börja med tidigt är ögonkontakten. 


Tips på övning: Håll tex en godbit (korv, köttbulle mm) i en hand nära ditt ansikte så att valpen ser den och vänta ut att valpen tittar på dig. Säg inget, men tittar den på dig MINSTA lilla så beröm och ge godbiten. Därför måste du vara snabb med belöningen. Försvåra sedan övningen ju duktigare valpen blir.  Sedan ska valpen kunna ha ögonkontakt med dig i flera sekunder. 



Gör denna övning många gånger men korta stunder. 


Utveckla den så att valpen även kan vänta och ha ögonkontakt med dig när du lägger ner godis eller en leksak på marken. Den ska ej ta föremålet förrän den tittat dig i ögonen, och du gett frisignal, tex "varsågod".


Lär även gärna valpen sitta och titta på dig innan du sätter ner matskålen, eller att den får "varsågod" till matskålen som du redan satt ner. 


Ju duktigare valpen blir så ska du som sagt utveckla detta och öva ögonkontakt på så många olika sätt/platser som möjligt. Tex när ni ska gå över en gata, innan valpen får apportera efter ett föremål mm (men detta är såklart lite överkurs, så börja absolut inte med sådana här krav). På så vis får du en hund som "frågar" dig ledaren innan den gör något. 


 


Nästa gång kommer jag prata om Förbudsträning som också är viktigt att börja med tidigt då man får hem valpen. Håll utkik. Hoppas detta inlägg även gav er bra tips och att ni känner er nöjda. Pussar och kramar!

Av alltomdinhund - 11 maj 2012 19:32

Hade lite bloggtorka igår men nu är jag på benen igen. Så nu kör vi med dagens ras och senare kommer ett inlägg om Kontaktträning med valpen. Så ska försöka vara mer aktiv här som sagt!   


Affenpinscher


Grupp: 2 (Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar)

Ursprungsland: Tyskland

Vikt: 4-6 kg

Mankhöjd: 25-30 cm


Historia



Affenpinschern är en mycket gammal ras. Dess namn kommer från att rasen asetts ha ett apliknande utseende. Affen = apa på tyska.


En man från Lübeck i Tyskland var den första att föda upp rasen. En liten hund att ha inomhus för musjagande efterfrågades och efter några generationers medveten avel och korsningar med många andra raser fick de till sist fram en lämplig inomhushund; Affenpinschern. 


Efter första världskriget förödande effekter på rasens antal, lyckades rasen aldrig återhämta sig, och än idag finns det inte många utav dem i världen. 


Användning



Affenpinschern är en sällskapshund och lite av en allroundhund. Den gillar promenader och att vara med. Den är också lämplig till agility, spår och sök i olika former, tex kantarellsök. Den tycker om roliga övningar, som till exempel rallylydnad. 


Egenskaper/Temperament


Det som är karaktäristiskt hos rasen är att den har en mjuk tillgivenhet och vaksamhet. Temperamentet är lite förnämt skurkaktigt. Affenpinschern tar sig själv på stort allvar, den är intelligent och villig att vara till lags, därmed är den väldigt lättlärd. Den är lojal mot sin familj och sina vänner. Den är liten, uthållig och glad. Den är även modig och känslig.  Affenpinschern kan vara reserverad mot främlingar, men efter en stund kommer den oftast självmant fram och hälsar. Den är lämplig som familjehund och är en bra förstahund. 


Skötsel/Pälsvård


Affenpinschern har en lättskött päls. Den sträva pälsen kräver bara måttlig trimning. 





 

Av alltomdinhund - 10 maj 2012 00:52

Australian cattledog


Grupp: 1 (Vall-,boskaps- och herdehundar)

Ursprungsland: Australien

Mankhöjd hane: 46-51 cm, Tikar: 45-48 cm



Historia


Australian cattledog är en boskapshund som avlades fram under första halvan av 1800-talet då nybyggarna behövde en tuff vallhund som klarade hjordar av halvvild nötboskap. Man fick fram hundar som tålde ansträngning och hetta och som kunde arbeta under tystnad. De var sk heelers, som vallade genom att bita boskapen i bakbenen. 


Användning


Detta är en arbetande ras, framtagen för vallning och vakt. Men den funkar likväl till bruks, som tjänstehund, lydnad, agility, viltspår och freestyle. En väldigt mångsidig ras med andra ord! 


Egenskaper/Temperament


Australian cattledog är en intelligent, lättlärd och har en extremt snabb uppfattningsförmåga och vaktinstinkt. Den kan vara något reserverad. Rasen lämpar sig bäst för en aktiv familj. 


Skötsel/Pälsvård


Australian cattledogs päls är lättskött och kräver ingen överdriven vård utöver borstning och rengöring vid behov. Den fäller ca 2 ggr per år. 


Övrigt


Valparna är oftast glada, öppna, lydiga och känsliga för ägarens röst. I den sk "slyngelåldern" kan de uppträda reserverat, ibland avvisande mot främmande och kan också bli olydiga och provocerande.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 Australian cattledog                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Austrliann cattledog valp  
















Av alltomdinhund - 9 maj 2012 19:46

Skrev ju för någon dag sedan om lite punkter som jag tyckte var viktigast att tänka på i början när man fått hem sin valp. Miljöträning och socialisering var en av dem och jag tänkte beskriva lite mer utförligt vad det innebär. 


Miljöträning och socialisering


Varför är det viktigt med miljöträning och socialisering? Om valpen redan i tidig ålder får miljötränas och socialiseras så minskar riskerna för att den som vuxen senare ska bli rädd/stressad/aggressiv mm när den tex ska åka buss. Miljöträning kan man börja med tidigt, jag brukar tycka att minst en vecka ska valpen bara få ta det lugnt och lära känna sin nya husse/matte och sitt na hem. Sen får man känna efter lite om det behövs ännu en vecka kanske eller om ni kan börja miljöträna redan efter en vecka. Det skiljer sig alltså väldigt mycket från individ till individ tror jag.


När kan jag börja miljöträna och socialisera valpen?

Börja miljöträna korta stunder och i lättare miljöer, tex är valpen van vid att bara få gå ut på gården, trädgården eller gräsmattan utanför så är det inte så smart att börja miljöträna den mitt inne i centrum det första man gör.Den kan bli mycket rädd av för många nya intryck. I så fall skulle jag rekommendera ett villaområde till att börja med. 

Försök att hinna med så mycket miljöträning och socialisering som möjligt när valpen är mellan 8-12 veckor. 


Vart ska jag miljöträna och socialisera valpen?

Försök se till så att valpen får uppleva massa olika platser såsom gator, gränder, torg, busshållsplatser, caféer mm. Ja det finns massor. Man kanske tänker att "Jag har ju bil så någon buss behöver vi inte åka med valpen", men man vet aldrig om det någon gång kommer behövas i framtiden. Så att låta valpen upptäcka så många olika saker som möjligt är bara bra, det är en nyttig erfarenhet. 


Tänk på....

att vissa valpar är väldigt självsäkra och tycker bara det är roligt att se nya saker medan andra kan vara väldigt blyga. MEN - du får absolut inte tycka synd om valpen och ömka den för då kommer den troligtvis bli ännu mer rädd. Utan du ska som flockledare vara trygg och stödjande för valpen. Du ska tydligt visa för valpen att den inte behöver vara rädd. Men du får aldrig tvinga den in i en besvärlig situation. Du MÅSTE ha tålamod. Låt det ta sin tid! 


Miljöträna på olika underlag

Tänk också på att olika platser har olika underlag, såsom asfalt, grusvägar, kullersten mm. Det är nog lätt att glömma att tänka på sådant. Det kan vara obehagligt för valpen med vissa underlag, kanske halt och svårt att gå på av andra anledningar eftersom den inte är van, så träna mycket på även detta. 


Valp och trappor

Låt inte den lilla valpen gå i trappor!!!! Den kan skada sig då det är alltför påfrestande för en liten valpkropp. Bär den så länge det är möjligt. Men sen kan ni börja försiktigt med några få enstaka trappsteg bara och ta det lugnt. Börja gärna med trätrappor om möjlighet finns.


Transportmedel

Och nu kommer vi in på det här med transportmedel. Som jag tidigare nämnt lite ang. bussåkning så är det alltid en nyttig erfarenhet för valpen. Prova även andra transportmedel såsom bil, taxi, tåg, tunnelbana, spårvagn. Jag tycker man ska börja med korta stunder och sen utöka tiden efter hand. 


Hiss och rulltrappor

Även hiss och rulltrappor bör man testa med den lilla valpen. Tex om du befinner dig på ett affärscentrum, på en tågcentral eller i tunnelbanan. Tänk på att ALLTID bära valpen i rulltrappan, för annars finns det risk för att den fastnar och skadar sig oerhört mycket!! 


Valpen och andra djur

Socialisera även valpen med andra djur! Det finns faktiskt många djur att socialisera den med. Tex ankorna i parken, katter, andra hundar, hästar, kor, får mm. Ja listan kan göras lång! Men ta det försiktigt och låt djuren närma sig varandra lugnt och sansat. Den behöver inte alltid HÄLSA På alla djur utan det viktigaste är att den lär sig att ta det lugnt med andra djur. Tex ska ni hälsa på hästar i en hästhage så kan ni bara sätta er några meter ifrån och titta på hästarna samtidigt som du berömmer valpen med godis tex om den håller sig lugn. Eller så kan du själv gå fram och ge hästarna godis så att valpen ser att hästar är ingen fara. 


VIKTIGT: Förr tyckte man att man skulle vänta tills valpen fyllt 12 veckor innan den får träffa andra hundar. 

Men det rekommenderas nu att man kan börja redan efter att valpen varit hos sin nya matte/husse i en vecka. Ibland kan det ta lite längre tid, det viktigaste är att valpen känner sig hemmastadd och trygg med dig. Det är viktigt att valpen får träffa olika hundar, både olika raser, storlekar och åldrar. MEN - det är viktigt att alla dessa hundar är vaccinerade och friska! 


Valpar och människor

Valpen behöver även träffa olika sorters människor, allt från barn till gamla. Tänk på att en rollator faktiskt kan skrämma en valp om den aldrig vant sig vid en. Men låt den träffa lugna människor, speciellt lugna barn. 

Sen är det så här att man aldrig bör tvinga en valp att hälsa, vissa kanske är totalt ointresserade av människor. Lär den bara att respektera alla människor och aldrig utveckla aggressivitet och det räcker nog bara genom att den är med dig när du själv pratar med någon. Valpen behöver inte tvunget bli klappad på och pratandes

med. 


Har du istället en riktigt social valp som älskar allt och all bör du sätta gränser vid hälsandet. Många människor tycker valpar är jättesöta men det går inte att varenda en ska komma fram och hälsa. Förklara tydligt men vänligt att det är en valp och behöver socialiseras i lugn och ro. Förslagsvis kan man även sätta upp en lapp på sin ytterdörr om detta. 


Ljud/Buller


Valpen har mycket bra hörsel och kan reagera på ljud som du kanske inte ens lägger märke till. Det är viktigt att du aldrig gör en stor grej av olika ljud och som tidigare nämnt är det viktigt att du inte tycker synd om valpen. Försök att distrahera den med någon rolig aktivitet istället. 


Vatten


Många hundar älskar att bada medan andra kanske inte gör det. Tvinga aldrig valpen ner i vattnet!!!Låt intresset komma av sig själv långsamt. Du kan prova med att gå in själv i vattnet och leka och bada, så kanske valpen också blir intresserad. Om den ändå skulle stå och tveka vid vattenkanten så kan du testa med att flytta ut den en liten bit.  Snart så upptäcker nog valpen att det är roligt att vara i vattnet och att det är härligt svalkande en varm sommardag. 


Simning kan vara riktigt bra träning för hundar i alla åldrar, men även det ska ske i lagom mängd. Har hunden tjock päls kan den bli väldigt tung när hunden är blöt. Därför kan en lurvig valp behöva flytväst. 


Lämna ALDRIG en badande hund utan uppsikt!  Den kan snbabbt bli trött ute på djupt vatten och i värsta fall inte orka simma tillbaka in till land. 


När hunden väl har övervunnit sin misstänksamhet mot ett nytt hinder, brukar det gå bra i fortsättningen. Ge hunden tid, men var bestämd och trygg. 


 

Fikapaus med valpen- viktigt! 


Fika MYCKET med valpen. Ta med egen fika samt tex grisöra, märgben eller annat tuggben till valpen. 


Fördelarna med fikaträning: 

- Genom att ha med en särskild godsak till valpen så blir du en resurs för den.

- Du får in en skön känsla av gemenskap när ni gör något tillsammans. 

- Miljö - och socialträning kommer naturligt genom fikat och dessutom får du in passivitetsträning då valpen stannar vid fikakorgen och betraktar världen runtomkring.

- Börja med att fika hemma på tomten eller i parken. Sedan gör ni olika utflykter med allt mer liv och rörelse omkring, till bryggan, tunnelbanan, busstationen eller tågstationen, inne i centrum och till slut mitt i en storstad. 


 



Hoppas ni tyckte det var nyttig läsning! I nästa inlägg om detta tema "När du får hem valpen" så kommer jag att skriva om kontakt. Hoppas ni fortsätter läsa!   Pussar och kramar! 

Av alltomdinhund - 8 maj 2012 22:32

Fick önskemål om att jag skulle skriva om rasen Bullterrier så här kommer ett inlägg om den  


Bullterrier


Rasgrupp: 3 (Terrier)

Ursprungsland: Storbritannien


Historia 


Avlades fram under 1800-talet till kamp mot andra hundar och även tjurar. Senare korsade man även rasen med Dalmatiner och Old English White  terrier, vilket resulterade i att man fick fram Bullterrier. En anledning till att man korsade med Dalmatiner var för att få fram en hund som var både smidig och stark. Till Sverige kom Bullterriern på 1930-talet. Denna ras finns faktiskt i två storlekar: bullterrier och miniatyr bullterrier. 


Egenskaper/Temperament


Tålmodig och snäll. Den är dock envis men läraktig. Denna ras har överlag en mycket bra inställning till människor, självklart om den får en bra uppfostran. Likaså älskar den även barn om den får en bra erfarenhet av dem. Jag har hört att man ej rekommenderar bullterriers till barnfamiljer men jag anser i alla fall att det blir mycket vad man gör det till och då gäller det även att barnen är medvetna om att hunden behöver även lugn och ro samt att man ska vara snäll mot den. 


Skötsel


Bullterriern har en lättskött päls och den badas vid behov.


Användning


Den är idag känd för att användas som sällskapshund. Trots sitt förflutna som kamphund är den idag avlad för att passa ett modernt samhälle.


Vad ska man tänka på om man vill ha en bullterrier?


Det sägs att de ej är lämpliga som förstagångshundar, men som jag alltid säger så beror det på hur påläst man själv är. Det är viktigt att man socialiserar denna hund i tidig ålder. Hanhundar kan ha problem med andra hanar så då är det extra viktigt. Det sägs även att bullterriern har stark bytesinstinkt så kan vara problem att ha dem med andra husdjur. Tänk också på att bullterriern har humor och gärna vill retas så var beredd på det. 



Bullterrier


Miniatyr bullterrier   

Presentation

Hejsan!

Välkommen till en renodlad hundblogg! Här skriver jag framför allt om olika tips och råd om allt som rör hundar, dagens ras, massa med tankar och åsikter och självklart om min egen hund Asterix.

Varmt välkomna hit!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer av i denna hundblogg?
 Tips om allt möjligt kring hundar
 Nyheter
 Hundraser
 Foder
 Hälsa
 Träning
 Mer om Asterix
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<<
Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards